NgLeyeh e Teras

Sebuah dialog dengan diri sendiri… Menggunakan bahasa jawa dan bahasa madura yang agak kaccauuu…

Jangan membaca kecuali didampingi Kakak Wina… (hehe, kayak di tipi-tipi…)

 

Ngleyeh dhisik ah, ngleyeh soko kauripan (sepur Kahuripan opo?) sing nggarai ngelu…

Arapa mak sakek céthak?

Sa’jane aku ya ra nggawe ngelu, tapi, kadang-kadang ki ketularan wong-wong sing saben arep nyapo-nyapo isih dipikir… Aku lak yo melu mikir to yo…

Haha, mak bede odik tak mekker? Ye paste mekker, bing…

Ono yo, perasaan, ket dhisik aku ga mikir secara mendalam dan mendetail, yo spontan uhuy wae… Asal nyeplos ngono, asbun bangetlah, mari ngono lék ditakoni, ra iso njawab, mesthi ngomong: nggak tau, nggak ngerti. Tapi kakehan bener kuwi, saking ae ra ono alasan pendukung yang mantaph, dadi rodo’ ngambang dan ra meyakinkan…

Jeriyya kan ca’en perasaan bing, aslena ye nyamana mekker jih… Kabbih manossa mekker, men tak mekker ye tak odik..

Hmmm, iyo se, bener pisan… Hehe…

Iyelah, masa’ tak engak… Cobak, apa se ngabideagi manossa bi’ se laenna?

Utek…

Iye bener jih, terros, otek egebei apa?

Digawe mikir, nyimpen ilmu, nggawe mbeda’no sing benner lan sing salah…

Nah, jeriyya ngerte… Pajet ye, je’ du-mabudhu ra…

Haha, kadang-kadang ngapusi sok bodho ra popo…

Iye, mare rua pas budhu ongguh…

Yo ojo sampe, mula’no kan wes diilingno iki…

Iye, je’ pera’ masok kopeng kanan, kaluar kopeng kacer… Apa pole pas mental…

Hehe, kiro-kiro yo opo?

Ooo, pajet ye… Du-mabudhu…

Hehe…

Je’ pera’ haha, hehe, haha, hehe…

Bbbehh, terros esoroh de’remma?

Tak osah atanya… Abenta ka tangan… (dengan gaya seperti: talk to my hand!!!)

Advertisements

2 thoughts on “NgLeyeh e Teras

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s